Havuç yemeyen çocuklara havuç yedirmenin en kolay yolu
İçinde havuç olduğunu anlayamayacaksınız bile!
Bir kere deneyin en favori tatlınız olacak üstelik çokkk pratik!
———————-
Yapılış püflerine dikkat edersiniz KABAK TATLISI LEZZETİNDE bir tatlınız olacak!!
Lezzeti Garanti
HAVUÇLU -ELMALI BİSKÜVİLİ PASTA
HAVUÇLU -ELMALI BİSKÜVİLİ PASTA YAPILIŞI
Malzemeler
6 tane Havuç
1tane Elma
1su bardağı Toz Şeker
1kutu Krema
2 yemek kaşığı Tereyağı
1pk Petibör Bisküvi
Hazırlanış
Havuç ve elmayı rendenin ince yerinden bir tavaya rendeleyip üzerine şekeri ekleyip kapağını kapatın ve tamamen yumuşayıp havuçlar şeffaf bir renk alana kadar iyice pişirin ve suyunu çektirin.
Kısık ateşte Havuç şeffaf bir renk alana dek çok iyi pişmeli ki kabak tatlısı lezzetinde olsun!(Su salmazsa ara ara bir kaç yemek kaşığı su ekleyip pişirebilirsiniz)
Piştikten sonra ocağı kapatıp tereyağını ekleyin.
Tereyağ eriyince kremayı da ekleyip bisküvileri içine kırıp karıştırın.
İsteğe bağlı tarçın, dövülmüş ceviz yada fındık da ekleyebilirsiniz!
Daha katı bir kıvam isterseniz bisküvi miktarını artırabilirsiniz!
İstediğiniz herhangi bir kalıba streç film serip karışımı dökün ve buzdolabında bir gece dinlendirip servis yapın.
