Özellikle balık yanına nefis, sağlıklı ve besleyici bir meze arıyorsanız, tam da doğru yerdesiniz.
Tuğba usulü Fava tarifi
FAVA
FAVA YAPILIŞI
Malzemeler
1 çay bardağı Kuru Bakla
1 küçük kuru Soğan
3-4 yemek kaşığı Tahin
3-4 damla Limon suyu
1 diş Sarımsak
Soğuk Su (kıvam vermek için)
Zeytinyağ
ÜZERİ İÇİN
Kırmızı Soğan
Roka
Kornişon Turşu
Pancar Turşusu (isteğe bağlı)
Nar Ekşisi
Hazırlanış
Bir tavada yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene dek kavurup kuru baklayı ekleyip üzerine çok az çıkana dek su ekleyip iyice yumuşayana dek pişirin.
Pişen baklanın için tahin, sarımsak, limon suyu, tuz, ekleyip pürüzsüz olana dek blendardan geçirin.
*Servis tabağına alıp ortasının çukur açın.
Kırmızı soğan, roka, turşu ile süsleyin
En son biraz zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip servis yapın.
