FAVA
  1. Anasayfa
  2. Salata & Mezeler
  3. Meze Tarifleri

FAVA

FAVA TARİFİ

0

Özellikle balık yanına nefis, sağlıklı ve besleyici bir meze arıyorsanız, tam da doğru yerdesiniz.

Tuğba usulü Fava tarifi

FAVA

FAVA YAPILIŞI

Malzemeler

  • 1 çay bardağı Kuru Bakla

  • 1 küçük kuru Soğan

  • 3-4 yemek kaşığı Tahin

  • 3-4 damla Limon suyu

  • 1 diş Sarımsak

  • Soğuk Su (kıvam vermek için)

  • Zeytinyağ

  • ÜZERİ İÇİN

  • Kırmızı Soğan

  • Roka

  • Kornişon Turşu

  • Pancar Turşusu (isteğe bağlı)

  • Nar Ekşisi

Hazırlanış

1

Bir tavada yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene dek kavurup kuru baklayı ekleyip üzerine çok az çıkana dek su ekleyip iyice yumuşayana dek pişirin.

2

Pişen baklanın için tahin, sarımsak, limon suyu, tuz, ekleyip pürüzsüz olana dek blendardan geçirin.

3

*Servis tabağına alıp ortasının çukur açın.

4

Kırmızı soğan, roka, turşu ile süsleyin

5

En son biraz zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip servis yapın.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yokboyl2/public_html/wp-content/themes/geoit/frameworks/reaction.php on line 56
Yorum Yapmayı ve Favoriye Eklemeyi Unutma ! Afiyet Olsun..♥
    İlginizi Çekebilir
    instagram (80)

    Bültenimize Katılın

    Hemen ücretsiz katılın duyuruları ve yenilikleri takip edin.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir