Kabak sevmeyenlerin bile lezzetine bayılacağı çok sağlıklı ve çok lezzetli bir meze tarifim var. İster ara öğün olarak diyetlerinizde isterseniz misafir davetlerinde yapın sofranın yıldızı olacak bir tarif!.
Mutlaka deneyin!
GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA TARİFİ
TARİF BİLGİLERİ
Malzemeler
- 2 adet Orta Boy Kabak 
- Yarım çay bardağı Basmati Pirinç 
- 1 adet küçük boy Kuru Soğan 
- 1/2 Limon Suyu 
- Zeytinyağ 
- 1-2 tutam Dereotu 
- 5-6 dal taze Nane 
Hazırlanış
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
Kabakları julyen bıçağı ile uzun uzun dilimleyin.
Julyen bıçağınız yoksa kabakları incecik uzun uzun dilimleyin
Soğanlar hafif pembeleşince basmati pirinci ekleyip 1-2 dk kavurun.
Evinizde olan herhangi pirinç de olabilir
Kabakları da ekleyip 3-4 dk kabaklar ile de kavurup tuz,limon suyu ve 2 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Pirinçler diri kaldıysa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış dereotu ve taze naneyi de ekleyip karıştırın ve 5-10 dk dinlendirip servis yapın.





 
					 
							 
           
           
				 
				 
				 
				
