GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA
  1. Anasayfa
  2. Sebze Yemekleri
  3. Zeytinyağlı Tarifler

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA TARİFİ

0

Kabak sevmeyenlerin bile lezzetine bayılacağı çok sağlıklı ve çok lezzetli bir meze tarifim var. İster ara öğün olarak diyetlerinizde isterseniz misafir davetlerinde yapın sofranın yıldızı olacak bir tarif!.

Mutlaka deneyin!

GİRİT USULÜ KABAK SIYIRMA TARİFİ

TARİF BİLGİLERİ

Kişi Sayısı2-3

Malzemeler

  • 2 adet Orta Boy Kabak

  • Yarım çay bardağı Basmati Pirinç

  • 1 adet küçük boy Kuru Soğan

  • 1/2 Limon Suyu

  • Zeytinyağ

  • 1-2 tutam Dereotu

  • 5-6 dal taze Nane

Hazırlanış

1

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

2

Kabakları julyen bıçağı ile uzun uzun dilimleyin.

Julyen bıçağınız yoksa kabakları incecik uzun uzun dilimleyin

3

Soğanlar hafif pembeleşince basmati pirinci ekleyip 1-2 dk kavurun.

Evinizde olan herhangi pirinç de olabilir

4

Kabakları da ekleyip 3-4 dk kabaklar ile de kavurup tuz,limon suyu ve 2 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

Pirinçler diri kaldıysa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış dereotu ve taze naneyi de ekleyip karıştırın ve 5-10 dk dinlendirip servis yapın.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yokboyl2/public_html/wp-content/themes/geoit/frameworks/reaction.php on line 56
Yorum Yapmayı ve Favoriye Eklemeyi Unutma ! Afiyet Olsun..♥
    İlginizi Çekebilir

    Bültenimize Katılın

    Hemen ücretsiz katılın duyuruları ve yenilikleri takip edin.

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir