Havuç Tarator tarifi, benim mutfağımda sık sık yapılan lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Sebzelerin ve yoğurdun mükemmel uyumu ile sofraların vazgeçilmezi.
Taratorun çeşitli versiyonlarını denemiş biri olarak, bu kez karamelize soğanlı versiyonu hazırladım.
KARAMELİZE SOĞANLI TARATOR
KARAMELİZE SOĞANLI TARATOR YAPILIŞI
Malzemeler
- 1 adet Büyük Boy Kuru Soğan 
- 1 adet Küçük Boy Havuç 
- 1 adet Kabak 
- 2-3 yemek kaşığı Süzme Yoğurt 
- 1-2 diş Sarımsak 
- Zeytinyağ, Tuz 
- ÜZERİ İÇİN 
- 2-3 yemek kaşığı Zeytinyağ 
- 2-3 adet çekilmiş Ceviz içi 
- 1/2 çk Kuru Fesleğen (isteğe bağlı) 
- Toz Kırmızıbiber 
Hazırlanış
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağ, küp şeker ve tuz ilavesiyle iyice pişip pembeleşene dek kavurun.
Soğanlar kavrulunca ince kısımdan rendelenmiş havuç ekleyip kavurmaya devam edin.
1 adet kabağı iri kısımdan rendeleyip suyunu sıkın ve sebzelerin üzerine ekleyin ve sebzeleri pişirin.
Soğuyunca süzme yoğurt,sarımsa rendesi ,ranch sos(isteğe bağlı) lezzetlendirip servis tabağına alın.
Bir tavaya zeytinyağ alıp iri çekilmiş cevizi hafif kavurup tozbiber ve kuru fesleğen ile kızdırıp üzerine dökün.
Afiyet Olsun





 
					 
							 
           
           
				 
				 
				 
				
