Öyle lezzetli bir tarif kii, Gaziantep’in meşhur Cevizli köftesini sizde mutlaka deneyin! 💯💯💯
___________________
CEVİZLİ KÖFTE TARİFİ
TARİF BİLGİLERİ
Malzemeler
- 5 çay bardağı ince bulgur (kişi başı bir çay bardağı bulgur ) 
- 5 yemek kaşığı İsot 
- 2 yemek kaşığı tepeleme Domates-Biber karışık Salça 
- 3 diş Sarımsak 
- 1 küçük kuru Soğan (iri rendelenip suyu sıkılmış) 
- 1 çay bardağından iki parmak eksik Nar ekşisi 
- 1 çay kaşığı Tarçın 
- 1 çay kaşığı Kimyon 
- 1 küçük çay bardağı Zeytinyağ 
- Tuz 
- 2 tane haşlanmış orta boy Patates 
- 1 su bardağından iki parmak eksik çekilmiş Ceviz 
Hazırlanış
Patatesleri kabuklarını soyup suda haşlayın.
Patatesi haşladığınız sudan da kullanıp bulgurun üzerini örtecek kadar su ile bulguru ıslatın.
Bir kaba ceviz ve sıvıyağ hariç tüm malzeleri alıp 3-4 dk kadar yoğurun.
Cevizi ve sıvıyağı da ekleyip tekrar iyice yoğurup sıkıp şekil verin.
Marul,maydanoz vs.Yeşillik ile servis yapın




 
					 
							 
           
           
				 
				 
				 
				
